ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Atman Buddhi Concentration

Atman Buddhi Concentration Normaliter schrijf ik een blog vanuit eigen inzichten en ervaringen met veelal thema’s die in die periode zijn gepasseerd. Dit keer gooi ik het eens over een andere boeg en probeer ik te verwoorden wat Atman Buddhi Concentration voor mij betekent.

Wat is Atman Buddhi Concentration

Eenvoudig neergeschreven is Atman Buddhi Concentration niets meer dan de verbondenheid van ieder mens, ieder dier, ieder voorwerp met iets wat je het Universele of bijvoorbeeld de Diepere Essentie zou kunnen noemen. Het woord Atman staat hierbij voor deze diepere essentie, Buddhi staat voor de verbinding die we hiermee hebben vanuit onze eigen kracht en bewustzijn.

Alles bestaat uit energie en is vanuit dit gegeven ook met elkaar verbonden. Deze verbondenheid is er echter niet enkel vanuit het nu, maar ook vanuit een tijdsloze en vooral non-dualistische Universele Liefde-Wijsheid waarin alles ligt opgeslagen. Wanneer je leert om uit het ego te stappen en vanuit je hogere Zelf deze verbinding te herkennen en erkennen, leer je thuiskomen bij jezelf. Een zelf wat niet aards is vanuit het jezelf moeten bewijzen en het continue vergelijken met iets wat buiten jezelf ligt, maar juist een zelf waarbij je leert een rots in de branding te zijn omdat je dit vergelijken niet meer nodig hebt en de wijsheid in jezelf vindt.

Atman Buddhi Concentration is wat mij betreft deze zuivere verbondenheid vanuit een diepere, non-dualistische kijk op alles wat IS.

Atman Buddhi Concentration Lichtinstrumenten

De Atman Buddhi Concentration Lichtinstrumenten zijn paarskleurige kristalglazen bollen, piramides, krachtstenen en hangertjes welke geïnitieerd en geënergetiseerd zijn vanuit het Atman, het Universele en helpen ons hiermee om energetisch meer in balans te komen en te blijven. Maar bijvoorbeeld ook in het leren begrijpen van alles wat we hier op aarde dagelijks meemaken als processen en hierin onze bijdrage te leren herkennen en uit te zuiveren.

Hoe mensen de ABC lichtinstrumenten ervaren is volledig verschillend. Sommige mensen voelen niets, andere mensen voelen duidelijk de kracht en hetgeen er op gang wordt gebracht door in de buurt te zijn van de instrumenten of ze bijvoorbeeld vast te houden. Alles is goed, alles hoort erbij en het is ook niet erg wanneer je niets voelt. Onderbewust is alles verbonden en doet zijn (energetisch) werk, zorgt voor subtiele veranderingen of gooit juist alles op zijn kop om de boel in beweging te brengen. Omdat het vanuit een Universele Liefde-Wijsheid gebeurt is het altijd ondersteunend in een weg naar meer begrip en acceptatie.

Toen ik zes jaar terug in aanraking kwam met de ABC lichtinstrumenten voelde ik in eerste instantie niets. Wel was ik geïntrigeerd door de vorm, de kleur en de zachte kracht die het uitstraalde. Een soort van zachtheid die ik nu zou omschrijven als deze verbondenheid met een hogere bron van liefde die de aardse liefde overstijgt. Een soort van zachtheid die alles laat zijn, niet oordeelt, maar vanuit deze zachtheid met kracht ondersteunt om alles op een hoger niveau te tillen.

Het werken met de ABC lichtinstrumenten, maar ook het bij je dragen van bijvoorbeeld de ABC krachtstenen is heerlijk. Wanneer je bewustzijn langzaamaan verfijnder wordt is het heerlijk om die ondersteuning te mogen voelen in alles wat je doet en meemaakt.

Atman Buddhi Concentration en Kosmosofie

Op onze wereld kennen we veel geloofsrichtingen zoals bijvoorbeeld het Christendom of het Boehhisme. Veel, zo niet alle geloofsrichtingen hebben echter een aards dualistisch karakter waarbij het ene wordt gezien als beter dan het andere. Atman Buddhi Concentration is volledig non-dualistisch en vanuit de zuivere verbondenheid zoals eerder beschreven mag alles zijn en hoort alles erbij. Het overstijgt hiermee enig “geloof”, aangezien “geloof” iets is wat komt vanuit ons denken en ons aardse zijn.

Mogelijk heb je wel eens gehoord van Kosmosofie. De Kosmosofie wordt uitgedragen door Hansananda en Liliananda en is niets meer of minder dan de bewustwording van onszelf in het grotere geheel en het steeds verder uitzuiveren van ons ego, onze aardse dualistische kijk op alles en dit omzetten naar een alles omvattend begrip.

Elke dag weer worden we van alle kanten bestookt met wat anderen vinden en spiegelen we onszelf continue met hetgeen wat buiten onszelf gebeurt. Op basis hiervan vellen we een oordeel over onszelf en over de ander, gestoeld op de meningen van anderen en de informatie die we elke dag tot ons laten komen. Kosmosofie is het leren verstillen, het terugkomen bij onszelf en het weer leren herkennen van deze Universele en non-dualistische bron van informatie en wijsheid die we enkel vanuit onszelf kunnen vinden. De Kosmosofie is dus in feite het leren herkennen, erkennen en integreren van deze Universele Liefde-Wijsheid, maar met name vanuit onszelf en volledig zonder oordeel bekeken. Alles mag erbij horen en op macro en micro niveau leren we zien wat onze bijdrage is als persoon en hoe we voor onszelf en onze omgeving de wereld creëren waarin we leven. Meer informatie is ook te vinden op kosmosofie.be of kosmosofie.nl.

De integratie in mijn leven

Voor mijzelf heeft dit de nodige weerstand opgeleverd en heb ik met name de eerste jaren gemerkt dat het erg moeilijk was om te leren kijken naar mezelf en vooral ook om mijn rol, mijn bijdrage in de dingen die ik meemaakte te erkennen. Vrijwel altijd zocht ik het buiten mezelf, kreeg de ander de schuld van datgene wat IK meemaakte. De Kosmosofie en de Atman Buddhi Concentration Lichtinstrumenten hebben ervoor gezorgd dat ik het meer bij mezelf ben gaan zoeken, meer op zoek ben gegaan naar de innerlijke drijfveren waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Door hier mee bezig te zijn wordt het automatisch een onderdeel van je leven, maar zie je vooral ook dat je de wereld om je heen zoveel mooier kunt maken door er vooral zelf anders naar te gaan kijken en anders met de dingen om te gaan. Alles wat we vinden, elk oordeel, elke afkeuring, het komt allemaal vanuit je ego. De enige die hier iets mee kan doen en aan kan veranderen ben je dus zelf!

Inmiddels ben ik een jaar of zes verder en merk ik dat de weerstand kleiner is geworden. Kleiner omdat je merkt dat je ego blijft vechten om erkenning en je continue probeert een loer te draaien om maar vooral vast te kunnen houden aan hetgeen bekend en zogenaamd veilig voelt.

Wat voor mij in eerste instantie voelde als on-eigen en waarbij met name de angst om jezelf bloot te durven geven duidelijk voelbaar was, heb ik nu in mijn relatie, in de contacten met mijn vrienden en binnen de groep van andere “Kosmosofen” een steeds groter deel van de tijd het gevoel van een warme onderdompeling in een bad van een soort van Universele liefde. Voor iemand die het niet kent, klinkt dit mogelijk toch weer als een soort van geloofsovertuiging, het gaat echter veel verder dan dat en geeft een verbondenheid die onbegrensd is en je leert om alles te omarmen vanuit een warmte en eigenheid die ongekend is.

Wat kan het voor jou betekenen?

Wanneer je meer in balans wilt komen, meer rust wilt krijgen en open staat voor een ruimer bewustzijn, dan kunnen de ABC Lichtinstrumenten je zeker helpen. Door er mee bezig te zijn, bijvoorbeeld door een ABC statief met instrumenten neer te zetten of regelmatig eens een instrument vast te pakken, leer je ook meer te verinnerlijken en de subtiele maar naar mate je verder komt oh zo duidelijke signalen vanuit jezelf te herkennen.

Wanneer je zover bent dat je écht naar jouw aandeel durft te gaan kijken en de processen zonder oordeel en vanuit volledige openheid durft aan te gaan, dan is Kosmosofie iets wat je zeker kan helpen. Ik zou je in dit geval aanraden om ergens de Kosmosofie-avonden te gaan volgen, eens een Kosmosofie-dag bij te wonen en op een gegeven moment ook eens een boek aan te schaffen van Hansananda. Wil je meer weten dan nodig ik je ook graag uit om gewoon eens contact met me op te nemen.

De wereld is de wereld en zal daarmee altijd dualistisch blijven. Toch merk je zeker op dit moment, waarbij diverse zaken ervoor zorgen dat er meer polarisering is geweest dan nooit tevoren, dat mensen op zoek gaan naar innerlijke rust, meer behoefte hebben aan verstilling en langzaamaan genoeg beginnen te krijgen van alles wat er om hun heen gebeurt.
Door met jezelf aan de slag te gaan en uiteindelijk de Diepere Essentie in je leven te leren integreren, ontstaat er rust. Een rust waarbij je leert om die rots in de branding te blijven, ongeacht wat anderen zeggen, denken en vinden, ongeacht alles wat er in onze dualistische wereld gebeurt. Een innerlijke rust vanwaar je in staat bent alles liefdevol en zonder oordeel te beschouwen. Niet arrogant, niet beter, niet meer dan een ander, maar gewoon beschouwend, kijkend naar wat je eigen aandeel is en wat je kunt doen om er nog zuiverder naar te kijken en verder alles gewoon kunt laten zijn.

Kosmosofie en de Atman Buddhi Concentration = Werkelijke innerlijke rust vanuit een Universele Verbondenheid en Wijsheid.
Go to top