ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Automatische creatie van flow

Automatische creatie van flow Automatische creatie van flow, waarbij grenzen wegvallen en mogelijkheden worden geboren die anders waarschijnlijk niet op je weg waren gekomen. Dit is wat me al enige tijd bezighoudt. Zijn er momenten in het leven waarin een dusdanig effect als het ware automatisch optreedt? Waar we gebruik van kunnen maken om ons levensdoel eenvoudiger te bereiken en sneller stappen te maken in een bepaalde richting?

Er wordt veelal gezegd dat grote veranderingen het beste in kleine stapjes gedaan kunnen worden. Wil je bijvoorbeeld afvallen of wil je je levenspatronen veranderen, volgens de specialisten heb je de meeste kans op succes wanneer dat je dit in kleine stapjes doet. Grote veranderingen vereisen mijns inziens echter ook een grote stap in je persoonlijke staat van zijn en worden daarom juist gemaakt of misschien wel veroorzaakt op de grotere kruispunten in ons leven.

Zelf heb ik op een gegeven moment na meer dan twaalf jaar een relatie te hebben gehad besloten weer zelfstandig verder te gaan. Een grote verandering waarbij de pionnen opnieuw geplaatst worden en je als het ware vanuit een nieuwe nulsituatie je leven weer vorm gaat geven. Mijn ervaring is dat op zo’n moment oude grenzen wegvallen en je meer dan anders in staat bent om de veranderingen aan te brengen waar je misschien diep in je hart al veel langer mee rondliep.

Voor mijzelf was dit het moment om mijn kernwaarden nog eens onder de loep te gaan nemen en vervolgens mijn levensdoelen hierop bij te stellen. Meer tijd nemen voor persoonlijke groei, bewustwording en zoveel mogelijk de dingen doen die aansluiten bij je persoonlijke missie en visie.

Bij het ontmoeten van mijn nieuwe partner heb ik een soortgelijk effect ervaren. Ook toen weer vielen oude grenzen weg, barste ik van de energie en leken de mogelijkheden weer eindeloos. Er ontstaat een soort van automatische creatie van flow die je, zij het tijdelijk, als het ware verheffen boven het normale zijn en mogelijkheden zichtbaar maken die normaal aan je blikveld ontgaan.

Elke grote stap creëert op allerlei andere vlakken kansen in je leven. Je krijgt nieuwe inzichten die een ander licht werpen op de zaken waardoor er zich mogelijkheden aandienen die anders niet zichtbaar waren geweest. Dit zijn dé verandermomenten die je kunt gebruiken om je leven anders vorm te gaan geven, dromen in te vullen, grote stappen te maken zonder uiteraard de realiteitszin te verliezen.

Onze mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer we écht in iets geloven en er ook écht voor gaan, dan is in principe alles mogelijk. Door gebruik te maken van de momenten zoals ik net omschreef kunnen we het onszelf echter makkelijker maken deze doelen te bereiken.
Natuurlijk loop je voor een deel met je hoofd in de wolken en komt er een moment dat de rust weer terugkeert. Dat ook die nieuwe partner, dat nieuwe huis, die nieuwe baan etc... een plaatsje heeft gekregen in je leven en dat je als het ware weer met beide voeten terug komt op aarde. Toch zou ik iedereen aan willen moedigen om de momenten van automatische creatie van flow te gebruiken om een langdurige staat van flow in je leven mogelijk te maken. Pak je kans!
Go to top