ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Bescherm jezelf!

Bescherm jezelf! Onze wereld is een wereld gebaseerd op dualiteit. In elk gesprek, elke observatie of welke situatie dan ook is de dualiteit te herkennen door de vorming van een mening (ik vind het mooi of lelijk, ik vind het lekker of vies, ik vind het gezellig of ongezellig etc.…) of doordat anderen ons proberen mee te krijgen in hun mening of standpunt. Het is lastig hier zo zuiver mogelijk mee om te gaan zonder zelf een standpunt in te nemen of mee te gaan in de beleving van de ander.

Je zult je misschien afvragen wat er mis is aan het hebben van standpunten of het vormen van een mening over iets. Op zich niets, wanneer de benadering geheel zuiver is. Echter, elk standpunt, elke mening wordt gevormd vanuit een persoonlijke kijk op de situatie en is dus nooit geheel zuiver. Sterker nog, door de inmenging van het ego is een standpunt nooit zuiver, aangezien bekeken vanuit de universele liefde-wijsheid alles mag zijn en we hierin dus feitelijk ook geen standpunt hoeven in te nemen.

Zelfs wanneer je zelf probeert het oordelen zoveel mogelijk achterwege te laten en alles probeert te laten zijn, zal je ervaren dat situaties je toch niet geheel onbewogen laten. Enerzijds is dit onmogelijk doordat we als mens op aarde zijn, anderzijds wordt dit ook veroorzaakt doordat we worden meegetrokken of zelfs leeggezogen door de energie van de ander. Hoe bewuster we worden, hoe gevoeliger we ook worden. In eerste instantie zal je dit ervaren als een last aangezien het steeds moeilijker wordt je te handhaven in de huidige maatschappij. Zeker wanneer het een omgeving betreft waar veel zwaarte aanwezig is, kan dit je minder goed doen voelen, wat zelfs kan leiden tot lichamelijke klachten en gezondheidsproblemen. Een stap verder ga je echter bewust de keuze maken je goed te voelen, wat automatisch betekent dat je bepaalde plaatsen gaat mijden en mogelijk zelfs gaat kiezen voor een andere woon- en werkomgeving en andere vrienden.

In de tussentijd is het echter mogelijk de impact te beperken door jezelf zoveel mogelijk te beschermen tegen genoemde situaties. Daarnaast helpt het om een goede balans te vinden, oftewel naast de situaties die je als zwaar ervaart, ook voldoende tijd te nemen om tegenovergestelde omgevingen op te zoeken. Een wandeling door het bos, een goed gesprek met bewustere vrienden, meditatie of andere zaken die je weer terugbrengen bij jezelf en je kracht en energie geven om de volgende confrontatie aan te kunnen.

Hoe bescherm je jezelf? Onderstaand een aantal korte tips die je hopelijk helpen. Zeker wanneer je nog relatief onbekend bent met het feit dat we met zijn allen verbonden zijn en er energetisch dus uitwisseling plaatsvindt, kan ik me voorstellen dat benoemde tips mogelijk wat ver van je afstaan. Herken je echter eerder genoemde klachten, dan is de kans groot dat ook jij behoort tot de steeds grotere groep mensen die gevoeliger wordt en dus baat kan hebben bij onderstaande tips. Neem de proef op de som en probeer het gewoon!

1. Scherm jezelf af.
Een van de manieren is het visualiseren van een beschermlaag om je heen in de vorm van bijvoorbeeld een ondoordringbare kolf die je over je heen plaatst. Vul deze kolf met paars licht zo dat er geen ruimte is voor de energie van anderen om binnen te dringen. Zorgt er daarnaast voor dat je goed geaard bent en er dus een goede afvloeiing plaats vindt van hetgeen je desondanks toch oppikt. Zeker wanneer je je moet begeven in een groep met mensen, waar de beïnvloeding dus van alle kanten komt, kan deze visualisatie helpen in je kracht te blijven staan.
Een andere manier is tussen je handen een bol van energie op te bouwen. Door de bol te laten groeien, vul je als het ware de kolf, zodat er ook hierbij geen ruimte is voor de energie van anderen om binnen te dringen. Het effect is nog eens te versterken door jezelf energetisch te verbinden met bijvoorbeeld de ABC Lichtinstrumenten.

2. Zet een ruimte in de energie.
Wanneer je bijvoorbeeld ’s-Morgens naar je werk moet, of op bezoek moet bij een relatie, dan is het verstandig voordat je naar binnen gaat de ruimte in de energie te zetten. Hoe doe je dat? Allereerst neem je de hoeken van de ruimte en visualiseer je van hieruit verbindingen naar de kern van de aarde om negatieve energie af te kunnen laten vloeien. Wanneer dit is gebeurd, zet je de ruimte in het licht. Ook hierbij geldt dat je krachtinstrumenten in kunt zetten. Verbindt jezelf energetisch met de instrumenten en vul van hieruit de ruimte met lichtenergie. Door de ruimte in het licht te zetten, verhoog je het energieniveau en is er minder of geen ruimte meer voor zwaardere energieën die je omlaag kunnen trekken of je kunnen beïnvloeden.

3. Snij koorden.
Met iedereen waar je contact mee hebt worden als het ware energielijntjes gelegd. Verbindingen die ook na het contact nog standhouden. Ook wanneer mensen (negatief) over je praten terwijl je lijfelijk niet aanwezig bent, kan je ervaren dat je wordt leeggezogen of er een verandering van je stemming optreedt. Ook dit wordt veroorzaakt door energielijntjes die (veelal onbewust) worden gelegd.
Het zou goed zijn na elke ontmoeting ‘koorden te snijden’. Hierbij knip je als het ware de energielijntjes door en geeft ze in liefde terug aan de persoon waar ze vandaan komen. ’s-Avonds kan dit je helpen om sneller in slaap te komen en vooral ook dieper te slapen doordat je slaap minder wordt verstoord door alle energielijntjes die op zielsniveau voor een verstoring zorgen.

4. Verdicht je aura.
Elk mens heeft een aura, een soort energieveld wat zich als lagen om de mens heen bevindt. Sommige mensen hebben een enorm energieveld maar zijn hiermee ook erg gevoelig voor anderen aangezien andere mensen bij toenadering letterlijk je aura binnenlopen. Het is verstandig je aura te verdichten en eventuele gaten in je aura te helen.
Ook het verdichten van je aura kan je doen middels visualisaties, echter de aura bestaat uit verschillende lagen en ook karma’s e.d. kunnen voor onregelmatigheden in je aura zorgen. Is dit iets wat je triggert, dan zou ik je zeker willen aanraden om hier eens iets meer over te lezen of een consult te nemen bij iemand die je hiermee kan begeleiden en verder kan helpen.
Er bestaan tenslotte ook aura-sprays die voor het verdichten van de aura zorgen zonder visualisatie of andere methodes, te verkrijgen in speciaalzaken en sommige natuurwinkels.

5. Ga douchen aan het eind vd dag.
Douchen is een fantastische manier om de energie van anderen van je af te laten vloeien. Ga lekker onder de douche staan, adem in en laat vervolgens alle zwaarte e.d. bij de uitademing meevloeien met het water, rechtstreeks het putje in.
Wij hebben inmiddels standaard ingevoerd dat na een werkdag bij het thuiskomen eerst een douche wordt genomen. Hiermee voorkom je dat alles wat je meeneemt ook je partner en andere huisgenoten beïnvloedt. Bovendien ben je weer heerlijk fris om samen de avond in te gaan!

Steeds meer mensen worden gevoeliger, merken dat de huidige werkdruk, drang om te presteren alsook uitingen via de media, beïnvloeding door alles en iedereen zijn tol eist zonder te weten waar het nou werkelijk vandaan komt. Veel mensen hebben ’s-Avonds last van vermoeidheid door alles wat er die dag is gepasseerd, zonder te beseffen dat dit mogelijk wel eens zou kunnen komen door bovenstaand fenomeen, oftewel het niet in je kracht kunnen blijven staan door allerlei beïnvloeding van buitenaf. Mocht je hier ook last van hebben dan zou ik je willen adviseren om in te voelen welk van de genoemde tips je het meeste aanspreekt om hier gewoon eens mee aan de slag te gaan!
Go to top