ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

De energetisch therapeut

De energetisch therapeut Alles is energie, waarbij de wijze waarop het wordt ingezet en de intentie die eraan wordt meegegeven bepalend is voor de functionaliteit of de werking. Omdat alles energie is en vanuit hier ook met elkaar verbonden is, heeft alles ook een invloed op elkaar, op het systeem. Ook wij zijn hierin dus een radertje wat bijdraagt aan het totaal; alles wat we doen brengt hierbij zichtbaar of ogenschijnlijk onzichtbaar iets in beweging en is dus mede sturend in de evolutie.

Iedereen is met een bepaalde missie, zijn levensdoel, hier op aarde gezet. En alhoewel de levensdoelen persoonlijk zijn, kan het zijn dat we vanuit onze verbondenheid een actievere energetische bijdrage mogen leveren, bijvoorbeeld als energetisch therapeut. Maar wat is een energetisch therapeut nou eigenlijk en wanneer benader je alles werkelijk zuiver? Het antwoord is simpel opgeschreven maar in de praktijk soms oh zo moeilijk.

Als energetisch therapeut wordt je door het universum gestuurd en in staat gesteld om de universeel beschikbare energie aan te wenden voor therapeutische doeleinden. Je mag hierbij soms boodschappen doorkrijgen en richting geven, echter enkel wanneer dit vanuit het universum gewenst is. We zijn als energetisch therapeut dus in feite een “energetische poort” of doorgeefluik, waarbij onze eigen zuiverheid misschien wel het belangrijkste is voor het resultaat.

Het gevaar voor de energetisch therapeut is zelfverheerlijking oftewel de hunker naar erkenning en herkenning. Wanneer onze persoon er tussen gaat zitten en die bevestiging zoekt of niet volledig erkent dat niet hij of zij de bron is, dan is de zuiverheid van het energetisch therapeut zijn verloren. Erkenning en herkenning zijn ons opgelegd vanuit de normen en waarden binnen onze dualistische wereld. Vanuit de zuivere energetische verbondenheid hebben we deze echter niet meer nodig en wordt ons hart gevuld en vervuld door een universele liefde voor onszelf en alles en iedereen om ons heen.

Zeker in de tijd waarin we leven en waarin velen op zoek zijn naar werkelijke zingeving en werkelijk thuiskomen, is de rol van de energetisch therapeut belangrijker dan ooit. Een prachtige rol die vanuit nederigheid vervult mag worden en waarbij de processen die samen met de cliënt worden doorgemaakt ook bijdragen aan onze persoonlijke groei.

Een veelgehoorde misvatting is vervolgens dat je als therapeut geen “normale” financiële vergoeding mag vragen voor verleende diensten. Niets is echter minder waar. De één is timmerman, de ander therapeut en iedereen mag voor zijn specialisatie en geïnvesteerde tijd een vergoeding vragen.

Een andere misvatting is dat we bij energetisch werk geen reclame mogen maken. Ook hier is niets minder waar, wat je je echter wel mag afvragen is wat de achterliggende motivatie is. Wil je mensen helpen in hun persoonlijke groei, wil je een hulp zijn van het universum om zo de wereld een beetje mooier te maken, of heb je een persoonlijke financiële drijfveer? Alles hoort, de (diepere) intentie zal echter het uiteindelijke succes bepalen.

Het mooie is dat we eigenlijk allemaal energetisch therapeut zijn. Ieders bijdrage brengt namelijk iets in beweging. En hoe mooi is het dan om hier vanuit een persoonlijke zuiverheid en belangeloosheid je job van te mogen maken en er je brood mee te verdienen? Een oproep dus aan iedere therapeut, eigenlijk aan iedereen, om vanuit verbondenheid met het universum te gaan leven, de behoefte aan erkenning en herkenning over boord te gooien en energetisch zo zuiver mogelijk te zijn.
Go to top