ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

De mooie dingen

De mooie dingen We leven in een tijd waarin alles volop wordt opgeschud en het ‘oude normaal’ heeft plaatsgemaakt voor een wereld waarbij vrijwel alles in het teken staat van Corona. En alhoewel Corona gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, mensen en bedrijven soms keihard getroffen worden, het economisch enorme consequenties zal hebben, vaste gewoontes en routines volledig overhoop gegooid worden… toch brengt het ‘nieuwe normaal’ ook veel mooie dingen met zich mee. Vandaar deze blog als pleidooi om met zijn allen ook de mooie dingen te zien en positief te blijven.

Onlangs hadden we een etentje met vrienden. Uiteraard de maatregelen respecterende weer eens lekker bijgepraat en bovendien ook nog eens heerlijk gegeten. Wat me van de avond echter het meeste is bijgebleven is de opmerking die door de dochter werd gemaakt over de huidige situatie; Vrijwel iedereen klaagt, het nieuws is doorspekt met bangmakerij, maar juist nu zijn er ook zoveel mooie dingen te zien!

Mooi hoe juist iemand van de jongere generatie, die in vrijwel alles wat ze normaal doen nu worden beperkt, toch ook de mooie dingen zien van een tijd als deze. En hoe het dus ondanks deze beperkingen mogelijk is om tevreden te zijn met wat we wél hebben, te genieten en de voldoening te halen uit de dingen die er altijd al waren, maar we min of meer uit het oog waren verloren.

Wat we zelf bijvoorbeeld ervaren in deze tijd is de relatieve rust. Minder verkeer door de straten, geen overlast meer van jongeren die ’s-nachts na een kroegentocht zwaar aangeschoten richting huis gaan of het feit dat het gewoon heerlijk stil is wanneer je op een zaterdagmorgen in de tuin zit met een kop koffie.

Wat we ook duidelijk merken is de toegenomen luchtkwaliteit. Minder verkeer en minder productie betekent minder uitstoot, minder Co2 en dus een schonere lucht. Loop ’s-avonds eens naar buiten en kijk naar boven. Wat een fantastisch gezicht al die sterren aan de hemel en hoeveel meer sterren zien we dan bijvoorbeeld een jaar terug!

Een paar keer in de week zit ik nog in de auto omdat er toch een afspraak buitenshuis is. Geen files meer, voldoende ruimte op de weg en dus veel meer rust in het verkeer, kortom, autorijden is bijna weer leuk geworden! Sowieso merk ik dat het autorijden me veel minder energie kost doordat je veel minder drukte, stress en ergernis oppikt tijdens de rit. Heerlijk!

Het gedwongen thuiswerken ervaar ik ook als een win-win situatie. Enerzijds omdat ik efficiënter ben tijdens kantooruren en minder snel afgeleid ben. Daarnaast heb ik effectief meer uren ter beschikking omdat ik geen woon-werk verkeer meer heb. Anderzijds zorgt dit er ook voor dat er samen gekookt wordt en de avond minder vermoeid en meer ontspannen wordt ingeluid.

Doordat evenementen zijn afgelast en georganiseerde activiteiten hiermee tot een minimum zijn beperkt, worden we gedwongen om het plezier dichter bij onszelf te gaan zoeken. Een spelletje samen, een goed gesprek, het oppakken van de hobby’s waar we al jaren iets mee wilden maar nu weer tijd voor krijgen.

Met alle herfstkleuren is de natuur mooier dan ooit. En juist nu hebben we door het wegvallen van sociale verplichtingen of uitjes meer dan ooit de tijd om het bos in te trekken, een heerlijke wandeling te maken, contact te maken met de natuur en hiermee werkelijk terug te komen bij onszelf.

Bij een boswandeling met onze honden was ik me meer dan ooit bewust van alle mooie dingen. Volledig in het nu stond ik in het bos en kon ik de verschillende indrukken volledig toelaten. De stilte… nee, helemaal geen stilte; het getjilp van de vogels, het geruis van de de wind door de bladeren, twee bomen die tegen elkaar aan schuren, het wuiven van het gras, de mier die zijn prooi die tien keer groter is dan hijzelf, verplaatst richting onderkomen, de eerste paddenstoelen die alweer aanwezig zijn….. wat is de natuur toch mooi.

Corona heeft de wereld al veranderd en zal bepaalde zaken ook definitief gaan veranderen. Hopelijk worden we daarbij met zijn allen ook iets minder materialistisch, nemen we voortaan ook genoegen met iets minder, gaan we iets meer rekening houden met moeder aarde en onze omgeving én gaan we onze energie weer halen uit de zaken die er écht toe doen.

Ik zou iedereen op willen roepen om juist in deze tijden de positieve dingen van de daken te schreeuwen, je omgeving te inspireren en zo de positiviteit te verspreiden. Wanneer we positief zijn voelen we ons beter, hebben uiterlijke invloeden maar ook ziektes minder invloed op ons en krijgen we bovendien ook nog eens meer gedaan. Het gaat niet om de situatie zelf, nee het gaat om hoe je ermee omgaat. Aan jou en mij dus om ook van deze tijd iets moois te maken!

Wees POSITIEF, DEEL deze positiviteit met anderen en laten we GENIETEN van de dingen die we WÉL hebben!
Go to top