ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

De weg naar zuiver bewustzijn

De weg naar zuiver bewustzijn Regelmatig hebben wij thuis een goed gesprek waarbij er van alles de revue passeert. Het mooie hierbij is dat alles besproken kan worden zonder dat we elkaar proberen ons oordeel op te dringen. Tijdens deze gesprekken komt af en toe ook vraag naar boven hoe je eenvoudig en kort aan anderen uitlegt wat je verstaat onder die weg naar zuiver bewustzijn. De doelstelling van deze blog is om voor mezelf te komen tot een krachtige omschrijving van waar we naar toe groeien met het bewandelen van deze weg.

Binnen onze dualistische wereld worden de standpunten die we innemen gevormd vanuit ons ego en kunnen hiermee nooit zuiver zijn. We nemen immers onze eigen beleving mee in de vorming van het standpunt en iedereen heeft zijn eigen beleving en dus zijn eigen standpunt. Daarmee is de wereld zoals wij deze beleven illusionair. Iedereen beleeft hem op zijn manier, gebaseerd op persoonlijke wil, beleving, dualiteit en tijdelijkheid….. geen van de belevingen is hiermee de werkelijkheid.

Bekeken vanuit de universele liefde-wijsheid mag alles zijn en kunnen we dus enkel zuiver met een situatie omgaan wanneer we deze volledig laten ZIJN en er vervolgens geen mening, oordeel of waardering aan geven. Dat wil echter niet zeggen dat we als zombies over deze wereld moeten gaan en alle gevoel en beleving moeten onderdrukken. Alles wat we meemaken of meegemaakt hebben (karma), wordt ons op ons pad gebracht om persoonlijke groei te realiseren. Door de dingen bewust te doorleven zijn we in staat ons ego op te lossen en steeds meer te gaan leven vanuit ons hogere zelf.

Bij iedereen zijn er momenten in het leven waarin de dingen die we meemaken ons dusdanig aan het schudden brengen dat ons hele leven op zijn kop lijkt te staan. De normen, waarden, patronen die we ons eigen hadden gemaakt maken plaats voor een periode van onzekerheid en het maken van nieuwe keuzes die bepalen hoe we in ons leven verder gaan. Voor de één resulteert dit in het veelal vanuit angst teruggrijpen naar oude zekerheden, voor de ander kan dit een kruispunt zijn wat uiteindelijk resulteert in een nieuw pad en versnelde groei. Alhoewel het op het moment zelf dus vaak zeker niet als prettig wordt ervaren, blijkt dat we er uiteindelijk beter uit gaan komen.

Voor mij was 2015 een jaar waarin de boel op zijn kop stond. Op dat moment kwam ik tevens in aanraking met Kosmosofie, een benadering vanuit liefde-wijsheid die ook mijn bewustwording in een versnelling heeft gebracht. Kosmosofie geeft feilloos weer hoe onze wereld is gebaseerd op dualiteit en helpt ons hier uit te stappen en alles meer vanuit liefde-wijsheid te gaan benaderen. Dit geeft al redelijk weer waar we allemaal naar toe groeien in onze weg naar bewustwording, echter geeft nog geen uitleg over de weg zelf.

De weg zelf bestaat uit de dingen die we elke dag meemaken, die ons aan het schudden brengen en die ons feilloos laten zien waar onze leerpunten zitten. Het mooie van de weg is dat we er zo lang over mogen doen als we willen. Zien we het niet, dan zien we het niet, willen we het niet zien, dan willen we het niet zien. Zien we het wel en zijn we ons bewust van ons pad, dan pakken we het met twee handen aan om bewuster te worden!

De weg naar zuiver bewustzijn zie ik daarom als een proces waarbij we eerst leren zien hoe onze wereld, maar vooral ook wijzelf in elkaar steken. Iedereen groeit door hetgeen hij of zij meemaakt, degene die bewust kiest voor het pad naar zuiver bewustzijn, gaat ook bewust op onderzoek uit en pakt elk moment dat hij of zijn wordt geconfronteerd met zijn ego aan om hiervan te groeien. Het is een lange weg en op onze aarde is het onmogelijk om uit de dualiteit te stappen, het leidt in ons aardse leven echter wel naar een leven waarbij we in staat zijn om alles vanuit liefde-wijsheid te gaan benaderen en alles te laten zijn. Het einddoel hierin is dat we vredevol kunnen zijn met alles en iedereen en uiteraard ook onszelf.

Eigenlijk is de weg naar zuiver bewustzijn het leven zelf. In het leven maken we dingen mee waarmee we in staat worden gesteld te spiegelen naar onszelf en dus oude normeringen, patronen en belevingen overboord te gooien. Door het doorzien en uitschakelen van de invloed van het ego gaan we alles steeds meer benaderen vanuit de universele liefde-wijsheid, de verbondenheid met alles en iedereen. Dit is voor mij de weg naar zuiver bewustzijn.

Opmerking:
Heb je een aanvulling op bovenstaand verhaal om de weg naar zuiver bewustzijn nog krachtiger neer te kunnen zetten? Ik hoor het uiteraard graag van je!
Go to top