ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Een samenvatting van inzichten

Een samenvatting van inzichten Het schrijven van blogs is voor mijzelf een manier om tot inzichten te komen. Wanneer ik ga zitten voor een blog gebeurt er iets magisch en verschijnen de woorden veelal automatisch op het papier zonder dat ik hier over hoef na te denken. Inmiddels vier jaar en vele inzichten verder, lijkt het schrijven alleen maar makkelijker te worden en het komen tot inzichten te versnellen. Voor mij dan ook een moment om eens terug te kijken en de rode draad te kunnen vinden in de blogs van afgelopen jaren.

In de afgelopen jaren is er van alles gebeurd wat ons leven diverse keren op zijn kop gezet heeft. Regelmatig mochten we weer op zoek naar nieuwe basis in ons bestaan omdat we bepaalde normen, waarden en verwachtingen los hebben mogen laten. Binnen de familie oude trauma’s die opspeelden, depressie, ziekenhuisbezoeken, werk gerelateerde problemen, vriendschappen waar we na jaren een punt achter hebben gezet. Los van de globale wereldse zaken zoals milieu, corona en de polarisatie die op diverse vlakken plaatsvindt voldoende dus om ons druk over te kunnen maken en ons volledig uit het lood te laten slaan.

De rode draad in de verhalen is dan ook duidelijk; de verbinding vinden met jezelf en deze wat er ook gebeurt vast te kunnen houden. De rode draad betekent ook continue op basis van zuivere argumenten zonder de dualiteit op te zoeken, te kiezen voor jezelf en voor je persoonlijke groei. Niet altijd eenvoudig…

Alle zaken die ons leventje in de afgelopen jaren tijdelijk op zijn kop hebben gezet, hebben uiteraard ook veel inzichten en mooie momenten opgeleverd. Het moment bijvoorbeeld van werkelijke flow, waarbij oude grenzen en ogenschijnlijke belemmeringen wegvallen en mogelijkheden eindeloos lijken. De momenten van werkelijke verbondenheid waarbij je de connectie met de Universele Bron mag ervaren en alle dualiteit en emoties plaatsmaken voor een soort van universele liefde voor alles en iedereen waaronder jezelf. De eerste keer dat ik dit werkelijk heb mogen ervaren is nog steeds onbeschrijfelijk en een onvergetelijke ervaring op zich. Maar ook het doorzien van de kunstjes van het ego wat steeds sneller en eenvoudiger wordt en waarbij je mag ervaren dat ondanks de vernuftigheid van het ego, je steeds meer los kunt laten en kunt thuiskomen in de rust van liefde-wijsheid.

En ondanks dat worden we nog elke dag getriggerd. Geschut omdat we nou eenmaal mensen zijn die op deze aarde zijn gekomen om de dualiteit te doorzien en het ogenschijnlijke belang wat we hechten aan alles wat aards is, langzaamaan te laten verdampen tot er een soort van Nulpunt-denken van overblijft.
En nog steeds heb ook ik een beleving bij het schudden en ervaar ook ik het leven soms als een moeilijke leerschool waarbij ik graag de weg zou overslaan en gewoon thuis zou willen komen. Totale acceptatie en non-beleving vanuit het doorzien van de dualiteit alsook de lessen hierin die we krijgen voorgeschoteld zal leiden tot een IK zijn waarin we ook alles om ons heen kunnen laten ZIJN.

Gelukkig mogen we ook de mooie resultaten zien van de weg die we reeds hebben bewandeld.
In mijn relatie door samen te groeien, niet de confrontatie aan te gaan vanuit de dualiteit en meer of beter willen zijn dan de ander, maar zaken open en respectvol met elkaar te bespreken met als doel er sámen wijzer van te worden.

In mijn werk ga ik op een andere manier om met mijn klanten, waarbij het niet enkel meer gaat om het verkopen, maar waarbij werkelijke betrokkenheid en een samenwerking op basis van wederzijds respect en waardering centraal staan. Dit is enkel mogelijk door de weg die ik zelf heb mogen lopen en de inzichten die ik hierbij heb gekregen over mijzelf, mijn communicatie, alsook het durven blootgeven van jezelf en dus gewoon echt te kunnen zijn.
In de start met Diff-Creations in 2020 waarin we vanuit een Kosmosofisch standpunt de samenwerking opzoeken en er geen sprake meer is van enkel een zakelijke relatie, maar alle facetten die we tegenkomen open en eerlijk met elkaar besproken mogen en kunnen worden. Wat een heerlijke samenwerking is hier het afgelopen jaar ontstaan met zowel afnemers als leveranciers waarmee wordt samengewerkt!
In de connectie met de rest van de wereld het besef dat alles in verbinding staat met elkaar en dat alles, hoe klein dan ook, een effect heeft op de wereld om ons heen. Door je hier bewust van te zijn en gewoon dagelijks op basis van “de wil ten goede” je best te doen en middels kleine dingen zoals een zwaai, een glimlach, een goed gesprek een bijdrage te leveren, maken we met zijn allen deze wereld een beetje mooier.

De laatste maanden ervaar ik wel steeds meer polarisatie, wat ik tevens ervaar als een soort van test om te kunnen blijven geloven in mijzelf, de dingen waar ik voor sta en waar ik achter sta en dus niet mee te gaan in de aardse beleving die op dit moment aan het verharden is. Het verder verinnerlijken, los komen van de aardse realiteit en volledig terug naar de vrijheid in mijzelf. Iets waarvan ik ervaar dat het inmiddels ook niet meer anders kan. Wanneer je eenmaal op weg bent in het thuiskomen bij jezelf en het vinden van de non-dualistische vrede vanuit verinnerlijking en verbondenheid, dan is er geen weg meer terug naar een materialistisch en dualistisch bestaan vanuit consumptie, oordelen en veroordelen. Het past simpelweg niet meer bij de weg naar een verder zuiver worden en alles vanuit liefde-wijsheid volledig te accepteren en dus liefdevol te kunnen benaderen.

Eén van mijn blogs had de titel ‘Alles wordt zinloos’ en dit is misschien wel het prachtige vooruitzicht waar ik naar toe leef. Alle angsten die we kennen in ons leven los kunnen laten; de financiële angst, angst over ziekten, angst over hoe anderen over je denken… er zijn 1001 dingen die je hiervoor kunt invullen en die in meer of mindere mate voor zowel jou als mij waarschijnlijk nog regelmatig een rol spelen. Wanneer we werkelijk in staat zijn om tot het besef te komen dat al het aardse materialisme er niet toe doet en we het geluk enkel kunnen vinden in onszelf, pas dan zullen we in staat zijn om het werkelijke geluk te vinden. En dan maakt het niet meer uit of er een grote villa staat of dat we onder een brug leven en hebben we de bevestiging van een ander niet meer nodig om te blijven geloven in onszelf. Wanneer alles zinloos is geworden, bestaat er een diepere zingeving en “ZIJN” wat ons mag gaan vervullen.

De rode draad is dus wel duidelijk. Zorgen dat je deze zingeving vindt en vast weet te houden. Want één ding daar ben ik zeker van; ik wens iedereen de continue ervaring van geluk en verbondenheid die ik inmiddels al een aantal keren heb mogen ervaren.

Een mooi levensmotto;
"De kunst van het vasthouden door volledig los te kunnen laten…"
Go to top