ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Het ego helpt

Het ego helpt Het is een tijd waarin wordt geschud. Economische ongelijkheid, door de overheid opgelegde beperkingen… er zijn op dit moment tientallen onderwerpen die ons bijna dwingen om een standpunt in te nemen. Het ego wordt geraakt, “wij” worden geraakt doordat we het gevoel hebben dat er onrecht plaatsvindt, we ongelijk worden behandeld of bijvoorbeeld omdat we het gevoel hebben te worden beperkt in onze vrijheid. Maar wat is er eigenlijk aan de hand?

Zelf heb ik er voor gekozen om in eerste instantie te vertrouwen op mijn eigen immuunsysteem en dus niet te laten vaccineren. Een keuze die wanneer je niet oplet zowel in de privésfeer alsook in de werkomgeving tot stevige discussies leidt. Steeds meer landen voeren inmiddels een vaccinatieplicht in en ook bepaalde grote werkgevers als Facebook, Google en Amazon willen hun werknemers gaan verplichten om te laten vaccineren alvorens de werkvloer te betreden. Aan de andere kant zijn er landen waar het overgrote deel van de bevolking inmiddels gevaccineerd is en desondanks een grote toename is te zien van het aantal ziekenhuis opnames ondanks de vaccinatie.

Bovenstaande alinea zou ik uit kunnen schrijven tot een boek vullend epistel, zeker met alles wat er inmiddels via de diverse media over wordt gedeeld en wat we er met zijn allen van vinden. En bij elke regel zouden we vervolgens een bepaalde beleving hebben, een geraaktheid van ons ego, op basis van persoonlijk referentiekader en persoonlijke denkbeelden.

Tot we het zat zijn en merken dat we op basis van al deze meningen, oordelen en patronen toch niet in staat zijn tot de kern te komen. En wat nog belangrijker is; dat we ontdekken dat het ons persoonlijk geluk in de weg staat!

Het doet er niet toe of we ons laten vaccineren of niet. Ieder mens mag en kan zelf bepalen of hij of zij meegaat in de verdeeldheid… of gewoon neutraal blijft in zijn zelf… zijn zuivere innerlijke of ook wel in verbinding met zijn hogere zelf genoemd. En zelfs wanneer we ons dan “moeten” laten vaccineren omdat een overheid het bepaalt, een bedrijf het vereist, dan doet het er niet meer toe.

Het ego helpt ons om in het non-ego te komen. Vanuit de dualiteit naar de non-dualiteit. Om vanuit meningenland op een gegeven moment tot het inzicht te komen dat het niet (meer) om onze mening gaat. Uiteraard ben je vrij om een mening te hebben; werkelijke rust en de liefde vind je echter in de afstemming op je hogere Zelf; ver weg van meningenland.
Dualiteit hoort erbij op onze aarde en brengt ons inzichten. Inzichten om te kunnen groeien en te komen tot datgeen wat werkelijk belangrijk is. Tot die tijd echter is alles wat bij deze dualiteit hoort belangrijk en nemen we onbewust deel aan het ego-spel.

Wanneer we in staat zijn om ons niet meer te vereenzelvigen met ons ego en het dus niet meer zien als iets van onszelf, dan ontstaat er werkelijke verbondenheid. Verbondenheid met de wereld om ons heen en een verbondenheid met iets wat groter is dan onszelf maar wat we enkel vanuit de non-dualiteit kunnen vinden.

Het ego is een spel. Het mooie van het ego-spel is dat het een spel is wat ons helpt tot inzicht te komen en uiteindelijk, vroeg of laat, alleen maar winnaars kent. Wanneer je het ego-spel met de bijbehorende dualiteit werkelijk gaat doorzien dan begint het leuk te worden en kan je bewust aan het spel gaan deelnemen.

Welkom in “The Matrix”!
Go to top