ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Het jaar van de groeispurt

Het jaar van de groeispurt Wat is er weer veel gebeurd dit jaar! Allerlei lokale en globale bewegingen alsook een Corona virus wat nog steeds onder ons is en waarschijnlijk onder ons zal blijven. Vrijwel iedereen is dit jaar wel getriggerd, in beweging gezet, of heeft zich toch op zijn minst misschien wat ongemakkelijk gevoeld bij bepaalde situaties.

2021 is daarom ook een fantastisch jaar geweest. Een fantastisch jaar voor de mens die op onderzoek uit wil naar zichzelf en bereid is om zijn versluieringen overboord te zetten. Want juist de weerstand vanuit de dingen die het ons moeilijk maken zorgen ervoor dat we kunnen groeien.

Er zijn allerlei zaken gaande waar we ons op dit moment wat zorgen over zouden kunnen maken. Stijgende grondstoffen- en energieprijzen, de internationale afhankelijkheid, de vaccinatiedwang, de beperking van onze persoonlijke vrijheid, het milieu… volgens mij is iedereen wel in staat om dit lijstje voor zichzelf nog wat aan te vullen. En toch… wat zit er achter deze zorgen; wat is het waar we in worden getriggerd? En waar komen deze emoties vandaan en wat kunnen we er vervolgens aan doen om deze los te kunnen (gaan) laten?

Voor ons is 2021 daarmee “het jaar van de groeispurt” geweest. We weten dondersgoed dat we er nog niet zijn, we weten dondersgoed dat we nog dagelijks worden geraakt en we weten dondersgoed dat we hiermee nog zat te leren hebben. Onze persoonlijke beleving en het er iets van “moeten” vinden heeft dit jaar echter ook steeds meer plaats mogen maken voor een meer universeel begrip.

Universeel begrip geeft rust. En daar waar we voorheen nog regelmatig volledig in onze beleving konden duiken en de emoties in heel ons systeem voelbaar waren, ervaren we steeds meer dat alles er gewoon hoort te zijn. Een onderdeel van de evolutie om zaken in beweging te zetten om uiteindelijk alles en iedereen thuis te kunnen laten komen.

2021 heeft ons steeds meer thuis laten komen. Juist door alle beweging, alle onrust, alle emoties. Lees de social media berichten, lees de krant, bekijk de verschillende nieuwsbronnen. In alles is de polarisatie voelbaar en in alles word je wederom gevraagd om een keuze te maken. 2021 heeft ons hierin enorm geholpen om steeds meer bij onszelf te kunnen blijven en alles te kunnen laten zijn. Juist doordat de polarisatie zo duidelijk zichtbaar is dwingt dit jaar je als het ware om niet mee te gaan in alle emoties en je hierdoor uiteindelijk alleen maar ongelukkig te voelen.

Daar waar in het verleden regelmatig een etentje, bezoekje of “uitje” op de agenda stond, hebben de beperkingen van de laatste twee jaar er ook voor gezorgd dat we ook hier gedwongen keuzes moesten maken. De bezoekjes bestaan nu enkel nog uit het bewust de vrienden opzoeken waar we op een dieper niveau iets mee kunnen delen. Werkelijke quality time waarbij de gesprekken vrijwel altijd leiden tot nieuwe inzichten en een verrijking betekenen op ons pad. Deze gesprekken, naast het duwtje richting verdere verinnerlijking doordat je door de huidige situatie in feite gedwongen wordt om de balans meer bij jezelf te zoeken, laten ons dankbaar terugkijken naar het jaar 2021.

We willen daarom iedereen bedanken voor de rol die ze hebben gespeeld in ons proces. Ook is het fijn om te ervaren dat het open zijn over datgene wat je voelt, ziet en triggert, resulteert in werkelijke verbinding en het samen verder mogen groeien.

Een liefdevol dank je wel dus aan iedereen, wij kijken uit naar wat 2022 ons gaat brengen!
Go to top