ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Kleine dingen maken een groot verschil

Kleine dingen maken een groot verschil Persoonlijke groei laat zich niet sturen…. Of toch wel? Ik kan me nog haarzuiver het moment voor de geest halen dat we in gesprek waren en de opmerking maakten het gevoel te hebben dat we stil stonden. We hebben toen letterlijk het verzoek uitgesproken om meer beweging in ons leven te brengen en de groei te versnellen. Dat hebben we geweten! Het heeft ons grote moeite gekost het hoofd überhaupt boven water te houden en we zijn inmiddels blij met de schijnbare rust waar we op dit moment mee te maken hebben.

Schijnbaar, omdat we inmiddels ook hebben mogen ervaren dat ondanks bovenstaande, groei altijd aanwezig is en niet wordt gestuurd vanuit persoonlijke wil. Juist nu, in een periode van rust, is er ruimte om synchroniciteit te mogen ervaren, nog sensitiever te worden en nog meer af te leren stemmen op onze kern. Tevens een uitstekende periode om de kennis en ervaring daadwerkelijk om te zetten naar een nieuwe manier van leven waarin ik de kennis ook werkelijk in mijn leven integreer.

Want alhoewel we alle tijd krijgen om wijzer te worden en hierin elke keuze de goede is, vanuit angst gedreven is het vaak eenvoudiger om in oude patronen vast te blijven zitten. Ik herken dit ook bij mijzelf. De laatste jaren hebben me ontzettend veel extra kennis opgeleverd middels een persoonlijke coach, een loopbaanbegeleider, persoonlijke groeitrajecten en cursussen alsook het wekelijks deelnemen aan Kosmosofie-avonden waar met name bewustwording een grote rol speelt.

Wat ik hierbij vanuit mijn ego als zeer onprettig heb ervaren en nog steeds ervaar, is de verplichting naar jezelf om vervolgens deze nieuwe kennis ook te gaan toepassen in je leven. De grootste valkuil bij alle cursussen, trainingen etc… is ons ego, wat probeert vast te houden aan oude patronen en ons regeert vanuit op angst gebaseerd oordelen. Ons ego vertelt ons dat we al goed bezig zijn door de deelname aan de cursus, het lezen van een boek etc…., wat ons dan weer ontheft van de verplichting er daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Door echter elke dag bewust bezig te zijn met het in kleine stapjes werkelijk toepassen van de opgedane kennis, went echter ook mijn ego langzaamaan aan de nieuwe situatie en groeit hierbij ongemerkt mee.
Het kernwoord hierin is bewust. Het is oh zo makkelijk om ons de hele dag (af) te laten leiden door de dingen die om ons heen gebeuren. Werk, huishouden, familie en vrienden, televisie…. Als je niet oplet is een dag alweer voorbij en heeft het ego comfortabel achterover kunnen leunen, gestoeld op bekende patronen en een veilige omgeving. Ik kies er op dit moment voor elke dag een deel van mijn tijd, al is het maar tien minuten, bezig te zijn met het werkelijk toepassen van ‘nieuwe’ kennis. Even terug in de rust, meer in contact met mijn hogere zelf, serieus nemen en ook uiten wat ik op dat moment ervaar. In kleine kring kennis delen, in gesprek over ervaringen en proberen elke dag ook werkelijk iets te halen uit ogenschijnlijk toevallige ontmoetingen.

Deze kleine aanpassingen in mijn leven hebben de laatste maanden verrassend veel opgeleverd. Ik ervaar meer synchroniciteit, krijg meer vertrouwen in ogenschijnlijk hele kleine signalen en herken ook steeds sneller de patronen in anderen en mijzelf. Dit zijn dan weer perfecte spiegels om vervolgens tot verdere inzichten te kunnen komen.

Eigenlijk is deze blog een call to action…. Want wees eerlijk, herken ook jij niet een beetje van jezelf in bovenstaand verhaal? En eigenlijk is het heel simpel…. Gewoon doen!
Go to top