ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Mooi Mens

Mooi Mens Dank je wel mooi mens. Ja jij! Dank je wel voor wie je bent, wat je doet én wat je hiermee bijdraagt aan ons zijn. Een dank je wel aan iedereen. Iedereen die vanuit zijn eigen beleving, invulling en creatie een bijdrage levert. En een dank je wel aan mezelf. Dat ik er mag zijn en steeds meer mag en kan leven vanuit mijn ware zelf!

Vanuit onze dualiteit kost het soms moeite om het ook werkelijk zo te zien en te voelen. Alles hoort er echter bij; alles wat er gebeurt en wat we ervaren. Of we het nou betitelen als goed of als kwaad, alles draagt uiteindelijk bij aan een verdere bewustwording en uiteindelijk, vroeg of laat, na dit leven of na een volgend leven, zal iedereen thuis komen. In eerste instantie in zijn ware zelf, om vervolgens werkelijk thuis te mogen komen in het Absolute.

Wanneer je bovenstaande werkelijk gaat voelen en één wordt met deze beleving, ga je alles ook steeds meer vanuit een zuiver gevoel van liefde benaderen. Maar was het allemaal maar zo simpel. Achter elke beleving loert een oordeel, achter elke ervaring loert een conditionering, achter elk geluksmoment loert tegelijkertijd de angst om het weer te verliezen. Ons leven hier op aarde is dan ook een prachtige les om dit steeds verder los te mogen laten.

Ik zie mijzelf als één van de pionnen op een schaakbord. Elke zet die wordt gezet heeft invloed op het grotere plaatje. Ook mijn eigen zetten, of zelfs het geslagen worden, bepaalt altijd het verdere verloop van het spel. In elke situatie, oftewel elk nieuw opgezet schaakspel, worden we wijzer en leveren we onze bijdrage om het spel tot een goed einde te brengen.

In een schaakspel gaat het uiteraard om winnen of verliezen. Vanuit het Absolute gezien is er echter geen dualiteit en zijn het slechts ervaringen die ons helpen om uiteindelijk thuis te mogen komen.

Vroeg of laat gaat iedereen ervaren en werkelijk beseffen dat alles wat we doen uiteindelijk zal leiden tot wat je het Absolute, het Universele, de Bron of bijvoorbeeld het AL zou kunnen noemen. Wanneer alle pionnen zijn uitgespeeld, alle dualiteit wordt doorzien en volledig is opgelost, rest er niets meer dan volledig begrip en een onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen.

Dank je wel dus voor jouw bijdrage in mijn proces, dat we straks samen thuis mogen komen!
Go to top