ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Automatische creatie van flow

Overboord met die normeringen! Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen; iedereen heeft in meer of mindere mate last van normeringen. Deze normeringen kunnen ons enorm beperken alhoewel we het in eerste instantie vaak niet eens in de gaten hebben. Wanneer we echter kritisch en eerlijk zijn naar onszelf herkent vrijwel iedereen wel één van de volgende punten:
Naast het eerder genoemde lijstje geef ik je nog een paar tips om uit je comfortzone te durven stappen en op weg te gaan naar het onbekende waar je stiekem misschien wel van droomt maar nooit waar hebt durven maken:

Stop met het vergelijken van jouw situatie met de rest van de wereld en stop met televisie kijken!
Mocht je het belangrijk vinden om toch nog iets van het nieuws in de wereld te weten, beperk je dan tot het journaal of bijvoorbeeld het nieuws op de radio maar zet verder de televisie uit. Alleen deze stap levert je vaak al uren aan vrije tijd op die je nu op een andere, zinvolle wijze, kunt besteden!
Pak bijvoorbeeld eens een pen in de hand en ga schrijven, pak een kwast en ga schilderen of besteed de tijd die is vrijgekomen aan het samenzijn met échte vrienden.
Je zult zien dat na verloop van tijd de onrust en onvrede die je oppikt door het televisiekijken omdat het bij anderen schijnbaar zoveel beter gaat, verandert in meer voldoening en vrede in de zaken die je zelf doet.

Ga mediteren!
Het klinkt misschien vreemd, maar door tijd te nemen voor meditatie vind je de rust in jezelf en ga je tot inzichten komen. Meditatie kan op allerlei manieren, dus ook een boswandeling, het strijken van de was of het koken van de maaltijd kan voor jou een meditatief moment zijn. Zoek je momenten en zorg dat je minimaal een half uur per dag meditatief bezig bent.

Ga op zoek naar een persoonlijk coach en breng jezelf in kaart.
Weet waar je sterktes en zwaktes liggen, leer vooral jezelf kennen en ga op zoek naar je passie en interne drijfveren (intrinsieke motivatie)!

De belangrijkste; Ga op zoek naar je hogere doel!
Veel mensen blijven hangen in uiterlijke schijn, materialisme en financiële hebberigheid. Uiteindelijk komt iedereen tot de ontdekking dat dit niet de drijfveren zijn die leiden tot het echte geluk.
Het echte geluk wordt juist bereikt door bovenstaande drijfveren overboord te zetten en te leven vanuit een universele liefde en volledig in contact met jezelf, je omgeving en het AL. Doorzie je lagere zelf, kom in contact met je hogere zelf en ga om met de mensen om je heen vanuit universele liefde en zoveel mogelijk zonder tussenkomst van je ego. Hoe meer je in staat bent om op deze manier te leven, hoe meer je zult zien dat normeringen geen rol meer spelen en je in staat bent om echt te zijn en te leven vanuit je hart. Een lange, kronkelige en soms moeilijke weg maar uiteindelijk zeker de moeite waard!

Mocht je over bovenstaande meer willen weten dan zou ik het leuk vinden om hierover een keer het gesprek met je aan te gaan. Schroom daarom niet contact met me op te nemen!
Go to top