ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Spirituele genezing

Spirituele genezing Zeker met het organiseren van Mindful wandelingen ben ik weer steeds vaker in de natuur te vinden. Uiteraard voor het uitzetten van de route en het geïnspireerd worden over eventuele thema’s of onderwerpen, daarnaast is het echter ook een momentje voor mezelf. Een moment van bezinning, verinnerlijken en verder verstillen.

Al jaren ervaar ik dat er veel meer is dan enkel datgene wat we zien, horen, voelen of ruiken. Iets wat de persoonlijke ervaring of beleving ver overstijgt en wat de één een innerlijke stem noemt, de ander het geïnspireerd worden, weer anderen hebben het over de verbinding met het hogere, of bijvoorbeeld het Al. Er zijn verschillende manieren van uitleg, de achtergrond is echter altijd hetzelfde; het leren horen, luisteren en vertrouwen van iets wat niet vanuit ons denken wordt ingegeven maar dieper zit. Toen ik met de Kosmosofie in aanraking kwam kreeg dit pas werkelijk betekenis en werd mij duidelijk wat datgene was wat ik wel kon ervaren, maar op dat moment nog moeilijk kon benoemen.

Kosmosofie wordt ook wel het spiritueel genezen genoemd. Het los leren laten van alle normeringen, het leren herkennen van patronen, het opzoek gaan naar de achterliggende oorzaak, het uit het ego stappen en alles leren laten zijn. Het terug op zoek gaan naar ons werkelijke zelf wat diep in ons verborgen ligt maar wat we door onze opvoeding, invloeden van buitenaf maar ook gewoon door het pad van het leven vaak volledig zijn kwijtgeraakt. Een weg van spirituele groei die ons leven lang zal duren, waarbij we steeds meer leren loslaten, steeds verder uitzuiveren en steeds meer in verbinding komen met datgene wat ons als persoon overstijgt. Iets wat je Goddelijk kunt noemen maar non-dualistisch is en hiermee tegelijkertijd ook elke godsdienst of geloofsovertuiging overstijgt.

Tijdens een van de voorbereidingen van de Mindful wandelingen werd mij duidelijk hoe behulpzaam het Mindful wandelen kan zijn op deze weg van spirituele genezing. We worden immers vaak geleefd om allerlei redenen en hebben we een moment voor onszelf dan nog laten we ons nog vaak voeden met dingen die ons in de wereld van de uiterlijke schijn houden en ver weg van de verinnerlijking.

Mindful wandelen is een prachtig middel om weer terug te leren komen bij jezelf. Weg van al die prikkels en vervolgens in de rust en stilte weer leren ervaren wat je werkelijk voelt, ruikt, hoort en ziet. Om van daaruit te leren om nog verder naar binnen te gaan en te gaan ervaren wat dit met je doet, wat er in je lichaam gebeurt, bepaalde spanningen te gaan herkennen, de veelal psychische oorzaken te achterhalen en hier vervolgens iets mee te gaan doen.

Al wandelende werd mij duidelijk dat Mindful wandelen eigenlijk de eerste stap in spirituele genezing betekent en hiermee perfect aansluit bij zaken als Kosmosofie, meditatie en uiteindelijk weer het leren horen van en vertrouwen op die innerlijke stem. Ik zou daarom iedereen die zich op dit pad bevindt en bezig is met energetische bewustwording en groei, niet alleen cursussen of bijeenkomsten te volgen, te lezen en bijvoorbeeld te mediteren, maar ook zeker terug in verbinding te gaan met de natuur. In stilte wandelen, ervaren, verbinden, herkennen en thuiskomen… steeds een beetje meer.

Alles en iedereen is met elkaar verbonden en elke gebeurtenis, elke gedachte, elke indruk of ervaring heeft invloed op ons als persoon, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Zeker in de hectiek en in alle uiterlijke schijn van onze huidige wereld is het daarom voor de bewuster wordende mens belangrijk om weer terug in verbinding te komen met de aarde en alles wat groeit en bloeit. Een werkelijke verbinding, met de voeten plat op de grond, al onze zintuigen volledig open, ook energetisch, en even niet gedrogeerd door alle prikkels die dagelijks op ons afkomen. Wanneer we terug leren komen bij deze basis hebben we de eerste stap gezet in onze spirituele genezing en zetten we een krachtige basis neer die elke vervolgstap een stuk meer stabiliteit geeft en een stuk eenvoudiger zal maken.

Let’s do it!
Go to top