ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Waar een wil is, is geen weg

Waar een wil is, is geen weg We willen nog teveel, dat is eigenlijk waar het allemaal om draait. Laten we ons ego en hiermee onze persoonlijke wil los, dan komen we meer in contact met ons hogere zelf en zijn we in staat onze hogere levensdoelen te realiseren.

Bovenstaande klinkt en lijkt hiermee zo eenvoudig, dit is echter verre van het geval.

De eenvoud in onze weg is dat we enkel ons leven dienen te leven en hierin in feite ook elke weg goed is. Wat we ook doen, welke weg we ook kiezen, we krijgen op elke weg de lessen die we nodig hebben om zuiverder in het leven te gaan staan, minder vanuit ons ego te gaan leven en de verbinding met ons hogere zelf te leren herkennen of verstevigen. Zelfs wanneer we geheel onbewust leven en er menselijk gezien een zooitje van maken, zitten we in het groeiproces wat uiteindelijk iedereen bij hetzelfde einddoel zal gaan brengen.

Minder eenvoudig wordt het wanneer we bewuster worden. Hoe verder dat we in onze persoonlijke groei zitten, hoe meer we ons gaan realiseren dat het niet meer om onszelf draait. Sterker nog, in feite vormen we zelf vaak de belemmering in onze groei en probeert ons ego er alles aan te doen om vooral NIET te groeien. Er rest ons dan maar één ding; het ego en dus onze persoonlijke wil loslaten en vanuit het contact met ons hogere zelf gaan komen tot de realisatie van onze hogere levensdoelen.

Om een goed contact te kunnen hebben met je hogere zelf, is het belangrijk de persoonlijke wil oftewel het denken los te gaan laten. Onlangs ontmoette ik iemand die mij haarfijn vertelde waardoor ik er moeite mee heb om het contact met mijn hogere zelf alsook hierboven tot stand te brengen, laat staan voor langere tijd vast te houden.
Een mens wat energetisch goed in balans is, is enerzijds goed verbonden met de aarde en de aarde-energie om zich vandaaruit te laten voeden. Wanneer je goed geaard bent, ben je tevens in staat om goed af te laten vloeien, oftewel de energieën waarmee je in aanraking komt, de zwaarte van andere mensen alsook andere zaken vanuit je omgeving, goed af te kunnen laten vloeien.
Hetzelfde geldt voor het contact met boven. Door een goede verbinding met boven, wordt je zowel energetisch alsook met kennis Kosmisch gevoed. Beiden zijn dus nodig om energetisch goed in balans te zijn.

Ik ben iemand die zowel vanuit mijn sterrenbeeld alsook vanuit mijn school en opvoeding gewend is geweest om veel met zijn hoofd bezig te zijn. Alles beredeneren, proberen vanuit het logische te verklaren en hiermee vooral ook controle te houden over hetgeen er in mijn omgeving gebeurt. Door alles vanuit mijn hoofd te beredeneren blokkeer ik automatisch het contact met mijn hogere zelf en tevens het contact met de voedende bron van boven. De blokkade die hiermee wordt gecreëerd zorgt ervoor dat er uiteindelijk lichamelijke klachten ontstaan zoals het gevoel van een vol hoofd, spanning, een leeg gevoel omdat je geeft maar energetisch niet op de juiste manier wordt aangevuld.
Voor een goede balans en een goed contact met je hogere zelf is het dus onvermijdelijk om het denken, het willen verklaren, het WILLEN los te laten.

Alles hoort erbij en alles is goed aangezien alles wat er gebeurt, een resultante is van de kennis en ervaring van de betrokkenen op dat moment. Goddelijk bezien kon de persoon dus ook geen andere keuze maken en is de keuze, hoe fout ook misschien vanuit menselijk oogpunt, de enige keuzeoptie geweest die hij of zij op dat moment had.
Hetzelfde geldt ook voor mij. Blijf ik in mijn denken zitten dan vertraag ik mijn verdere groei en ontwikkeling en blokkeer hiermee dus in feite de weg naar realisatie van mijn hogere levensdoelen. Goddelijk bezien is dit prima aangezien er goddelijk bezien niet wordt geoordeeld en alles erbij hoort én goed is. Uiteindelijk blijf ik triggers krijgen en zal vroeg of laat toch tot het bewustzijn komen dat er maar één weg is; het loslaten van mijn persoonlijke wil en groeien naar een hoger bewustzijn en hiermee uiteindelijk de realisatie van mijn hogere levensdoelen.
Dat wetende; waarom dan wachten? Uiteraard is het in ons leven met alles zo dat we iets zullen moeten doen om iets te bereiken. We kunnen achterover gaan zitten, maar een uitzondering daargelaten, het komt ons niet toegewaaid. Enkel wanneer we ons best blijven doen, doen wat in ons vermogen ligt om eruit te halen wat erin zit, kunnen we dingen in beweging zetten en verandering en dus ook persoonlijke groei creëren. Dat wetende dus is het zinloos te wachten en is er maar één weg; de weg vooruit!

Voetnoot:
Zoals in het begin van deze blog aangegeven; de wil hoort wel degelijk bij de weg aangezien we hiermee onze les leren door de dingen die we meemaken en vervolgens leren ons ego steeds meer aan de kant te zetten. Uitgaande hiervan zou je dus kunnen stellen dat de titel niet juist is en bijvoorbeeld ‘Waar een wil is begint de weg’ de lading beter zou dekken.
Go to top