ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

Werk of Passie?

Meer dan de helft van alle werknemers in Nederland zijn niet bevlogen in het werk dat zijn doen. Dit blijkt uit het rapport ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland’ dat onderzoeksbureau Effectory heeft gepubliceerd. De voornaamste oorzaak die hierbij genoemd is, is het ontbreken van passie voor de inhoud van de werkzaamheden.

Passie voor het werk kan er volgens mij alleen maar zijn wanneer:

Naar mijn mening zou binnen veel organisaties de focus bij het aannamebeleid wat minder mogen liggen op track-records en kwalificaties. Probeer eens te achterhalen of de job uitsluitend bedoeld is als kostwinning, of ook bijdraagt aan het persoonlijke doel en er sprake is van passie.

Motiveer de mensen vervolgens om open en eerlijk te communiceren en geef hierin zelf het goede voorbeeld. Niet enkel targets en bijsturing op cijfers, maar met elkaar een omgeving creëren waarin iedereen gepassioneerd zijn werk kan verrichten en persoonlijke groei resulteert in een optimaal resultaat voor de organisatie.

Voor veel bedrijven zal dit een volledige transitie betekenen. Na deze transitie is echter een zelfsturende organisatie ontstaan waarin mensen hun verantwoordelijkheid kunnen en durven nemen. Enkel deze manier van werken heeft volgens mij kans van slagen in onze snel veranderende maatschappij waarin het uiterste wordt gevergd van iedereen en controle en ego-gedrevenheid alleen maar leidt tot extra stress en disfunctioneren.
Go to top