ABC-Energetics

Atman Buddhi Concentration en meer...

What's YOUR Why?

What's YOUR Why? Onlangs werd ik getriggerd door een vraag die werd gesteld in de film Collateral Beauty; “What’s YOUR Why?” Letterlijk vertaald betekent de vraag eigenlijk “Waar kom jij ’s-Morgens je bed voor uit” oftewel het waarom achter de dingen die je doet. Een goede vraag om eens over na te denken.

Het leven wat we leven bestaat voor een groot deel uit vaste patronen en rituelen waar we slechts zelden nog bij stilstaan. ’s-Morgens staan we op en ons ochtendritueel is al begonnen. Door de dag heen worden we op allerlei manieren bezig gehouden en voor je het weet lig je ’s-avonds weer in bed en constateer je dat de dag weer voorbij is gevlogen.

Hoe zou ons leven eruit zien wanneer we uit deze routine stappen en van elk moment een bewust moment proberen te maken?

Datgene waar het in het leven werkelijk om draait is mijns inziens het vinden van de diepere connectie. De diepere connectie met jezelf, de wereld om je heen alsook hetgeen waarvan we weten dat het er is maar wat niet in woorden is te vatten, noem het een collectief bewustzijn. Door vanuit deze connectie te leven, zou het ‘What’s YOUR Why?’ geen vraag moeten zijn maar iets waar je volmondig een antwoord op kunt geven.

Om in de huidige maatschappij te kunnen overleven is het onvermijdelijk dat je meedoet aan bepaalde verplichtingen en dus belandt in bepaalde patronen. Het naar je werk gaan, de kinderen die rond bepaalde tijden naar school gaan en weer van school terugkomen, je registratie bij de belastingdienst, bepaald “sociaal gewenst gedrag”…. Er zijn voldoende voorbeelden te noemen. En toch…, ondanks deze “verplichtingen” is er altijd een eigen keuze die bepaalt of we meedoen aan bepaalde patronen en of die uiteindelijk ons “What’s YOUR Why?” bepalen. Echter, wie herkent niet trekjes van gemakzucht, kuddegedrag, de keuze buiten jezelf leggen? Het hoort allemaal bij ons leerproces en het bewust worden van waar we mee bezig zijn zal vroeg of laat de schakelaar moeten zijn die bepaald gedrag overboord zet.

Tijd is echter schaars en te gelijker tijd in overvloed beschikbaar; het hangt er geheel vanaf wat je er mee doet. Je werk is geen uitwisseling van jouw diensten voor geld, nee je wisselt een deel van jouw beschikbare “Lifetime” in voor geld. En dit geldt voor alles.

Ik zou daarom eigenlijk iedereen willen oproepen om die diepere verbinding weer op te zoeken en vanuit deze verbinding een duidelijk antwoord te krijgen op JOUW “What’s YOUR Why?”. Echte quality time voor jezelf, je vrienden en familie alsook datgene waarvan je voelt dat het je werkelijk verder op je pad brengt. De rust in jezelf vinden en -het- overstijgen.

Bewustwording gaat in stappen. En wanneer je eenmaal begonnen bent is er geen weg meer terug. De valkuil is echter dat we te snel willen. Onvrede over onszelf omdat we vergelijken met anderen die mogelijk al een stapje verder zijn. Bewust ZIJN brengt echter groei van bewustwording en realisatie van een onvoorwaardelijke diepere verbinding…. in stapjes.

Een eerste stap hierin is jezelf realiseren waar je mee bezig bent en bewust keuzes gaan maken. Je leven eenvoudiger maken door de ballast overboord te gooien. Zowel letterlijk in de vorm van onnodige consumptie in de breedste zin des woord (aankoop en bezit van materialen, consumeren van informatie via televisie, radio etc…) maar ook door karma en dus de ballast in je rugzak op te ruimen en over boord te gooien. Hiermee kom je automatisch steeds dichter tot jezelf en bij je ‘Why’, maar zoals gezegd in stapjes.

Maak contact met mensen waar je een diepere verbinding mee kunt opbouwen en leer van elkaar. Kijk om je heen en ruim de dingen op die je niet meer nodig hebt. Accepteer het verleden en heb vertrouwen in de toekomst. Oftewel, leef heel bewust in het NU en schakel die auto-pilot uit! Wanneer je deze principes volledig omarmt en hiernaar leert leven, dan komt je ‘Why’ vanzelf!

Voetnoot:
Uiteraard komt je 'Why' niet vanzelf en is de weg er naar toe vaak hard werken. Toch geloof ik in het feit dat wanneer je groeit en dus steeds meer je werkelijke leven gaat leven, je er opeens achterkomt dat je weet wat je 'Why' is. Wanneer je werkelijk de diepere connectie gevonden hebt is er namelijk geen 'Why' meer, maar 'IS' het simpelweg. Een volmaakt geluk door volledig in het nu te zijn, alles te kunnen laten zonder enig oordeel en continue in verbinding met een liefdevol, zorgzaam en doelbewust collectief bewustzijn.
Go to top